2021-07-25
今日活動範圍喺中環, 玩嘢前梗係要搵食行先, 系OR搵來位於中環的Amazake, 星期六 all day you can 經OR訂位$280/位, 不包飲品, 上網睇佢哋個餐牌食物種類非常少, 心諗.....貴精不貴多, 希望佢哋食物質素出品有返咁上下啦, 可惜係我諗多左了。餐廳裝修格局都幾有風格同有taste, 卡位位置獨立, 坐著這裡傾計很舒服。All you can eat ($280 /2小時, 不包括飲品)要飲果汁汽水另加每位$80, 酒精類飲品任飲加$160。All you can eat 食物就得呢三張細紙咁大把, 一ROUND 己經可以試晒。刺身共五款三文魚油花均勻, 肉色亮麗, 油香軟滑帶子size不大, 口感偏軟, 唔夠鮮及欠了帶子的甜味。油甘魚第一次叫新鮮肥美, 之後叫的兩round 就好都一般了。三文魚子食一份真係喊到你C, 提議兩~三個人叫一份試試就好了。甜蝦 size大大的, 蝦肉偏軟腍, 尚算新鮮, 只是略蝦的欠甜鮮度。串燒值得推介嘅就只有燒五花腩, 味道簡單很香口, 肥瘦適中, 其他雞翼、雞腎及蔬菜都係一般大路日式自助餐貨色。天婦羅個人唔LIKE,
要飲果汁汽水另加每位$80, 酒精類飲品任飲加$160。
刺身共五款
三文魚油花均勻, 肉色亮麗, 油香軟滑
帶子size不大, 口感偏軟, 唔夠鮮及欠了帶子的甜味。
串燒
天婦羅
個人唔LIKE, 所以冇叫, 食咗朋友一隻天婦羅蝦, 即炸, 夠脆口, but 炸漿厚度! 好油! 炸蠔的炸漿更厚。
主菜 ~ 烤豬肉配自家制薑汁
每位可叫一個主菜, 有豬腩肉、三文魚及鯖魚3款供選擇, 我想試佢哋個自家薑汁, 所以揀咗豬腩肉, 豬腩肉是肥美的, 不過欠左啲誠意, 豬腩肉其實係串燒那串, 只係加左佢個薑汁, 自家制薑汁應該用薑汁、燒汁、麵豉醬等混制, 有薑汁嘅香及微辣, 其實幾香薑味, 可惜太鹹了, 如果鹹度道減番一半差唔多。
食物選擇少不在話下, 五款刺身及其他食物跟在mk 百多2百的日本放題質素差不多, 但人家的放題食物種類多, 還有無限量汽水、雪糕、甜品供應! 唔使飲清茶咁齋, So no next time la。