2016-09-21 266 瀏覽
今晚心情有點不好,無啦啦被老闆罵。完全唔關我事都攞我嚟鬧,條氣頂住。唯一方法就係搵朋友傾計。舒發情緒。朋友話之前去過一間位於銅鑼灣一間裝修懷舊擺設的餐廳,好寧靜的。食物還不錯。嗯...是旦啦!主要都係想傾計。放工即閃,到咗餐廳都係7:00。餐廳唔算多人,但環境唔錯,比我一個舒適感。職員安排我地座係窗前。坐底就望到枱上有一部懷舊打字機,枱面係格仔階專設計。面向Sogo。望到街外人來人往。感覺真的不錯。望望餐牌,選擇不是很多。最後選擇了墨魚子配三文魚柳帶子山葵意大利粉。包括餐湯,麵包,飲品。餐湯: 紅菜頭忌廉湯。紅紅的顏色,加少少cream 攪勻飲之下發現係有微辣,沒有草腥味。我喜歡喔!墨魚子配三文魚柳帶子山葵意大利粉。當職員放係枱面,我發現冇山葵...一問之下原來自己攪錯咗。原來山葵即係日本芥辣。三文魚柳肉好厚,但唔鞋,食時有魚油溢出。帶子就細粒咗少少。意粉軟硬適中配上日本芥辣味道身鮮。不過,如果日本芥辣多少少就更加好味。再叫杯荔枝梨子梳打。清甜,有新鮮荔枝及梨子肉。食完餐飯傾咗一輪,心情暢順了。多謝您!
!

再叫杯荔枝梨子梳打。清甜,有新鮮荔枝及梨子肉。
食完餐飯傾咗一輪,心情暢順了。多謝您!