2018-03-18
今日去萬宜水庫行山~落山之後係西貢覓食。由於大家都好攰,誓言一定要heavy既burger所以我地行下揀jor哩間(睇個menu價錢唔貴)然後我馬上叫jor碟蕃薯條🍠同薯條🍟然後我嗌jor個salmon & lime tostada🍞即係一塊麥皮toast上面有guacamole🥑然後再有煙三文魚同青瓜片做餡🥒🐟最後淋上lime汁🍋個樣超級fresh,味道都好好食!雖然我啲朋友話食🍔,不過我都係想健康啲😂我另外兩個朋友都嗌jor beef burger仲有一位叫jor halloumi burger(halloumi即係塞普勒斯🇨🇾既芝士,佢既特點就係唔會溶,好似豆腐既狀態咁)所以halloumi burger非常適合素食既人士而且佢味道唔會太heavy感覺真係好似食緊豆腐burger但又唔會寡最後一位朋友嗌jor cuban sandwich入面係豬肉同🥓,外面整到好似panini咁所有burger都配有番茄🍅同生菜俾你夾入去所以都算fresh(啲生菜好甜)另外我地仲嗌jor 4杯🍺一杯lemonade同埋freshly sqeeuzed beetroot juice好好味啊全部都!
落山之後係西貢覓食。
由於大家都好攰,誓言一定要heavy既burger
所以我地行下揀jor哩間(睇個menu價錢唔貴)
然後我馬上叫jor碟蕃薯條🍠同薯條🍟
即係一塊麥皮toast上面有guacamole🥑
然後再有煙三文魚同青瓜片做餡🥒🐟
最後淋上lime汁🍋
個樣超級fresh,味道都好好食!
雖然我啲朋友話食🍔,不過我都係想健康啲😂
我另外兩個朋友都嗌jor beef burger
仲有一位叫jor halloumi burger
所以halloumi burger非常適合素食既人士
而且佢味道唔會太heavy
感覺真係好似食緊豆腐burger但又唔會寡
最後一位朋友嗌jor cuban sandwich
入面係豬肉同🥓,外面整到好似panini咁
所有burger都配有番茄🍅同生菜俾你夾入去
所以都算fresh(啲生菜好甜)
另外我地仲嗌jor 4杯🍺
好好味啊全部都!
埋單815,我地覺得好平呢!
(別忘記我地有叫酒)
(不過我地唔記得俾小費呢)
建議大家去哩啲鬼佬餐廳還是付小費
因為佢哋無加一服務費
而且外國文化內,小費係禮貌既象徵呢!
後悔中...因為係香港習慣唔使俾所以手快快簽jor
同埋佢係ipod落單 ipod埋單
但係客人可以要求email返張單俾自己既
服務生都係外國人,好有禮貌🤗
激讚!🤩🤩🤩