2022-11-04
💛好味指數:4.5/5💛💜回頭指數:4.5/5💜佐敦附近越開越多Cafe,咁啱係附近做嘢,想食啲輕食😌餐廳係工業風裝修,鋪頭簡潔舒適😆見到有自家製Tiramisu好吸引,但由於每日限量供應🍦所以下次再試過🤣✅Avocado Toast w/Eggs $88牛油果炒蛋多士配沙律係我中意嘅口感🥑麵包好鬆軟帶小小煙韌口感,炒蛋上面仲加咗啲胡椒,另外成個味道更加豐富😋✅Burnt Cheesecake $55蛋糕好重芝士味,口感濕潤,蛋糕表面有燒焦,味道幾唔錯🍰✅Matcha Dirty$48抹茶係有漸層😍望著啲抹茶慢慢同牛奶融為一體,好治癒☺️而且用咗小山園嘅抹茶,抹茶香濃無粉粒,好好飲🍵✅Zombie Black $48見到杯飲品同餐廳名一樣,朋友叫咗嚟試吓,原來係可樂加咖啡☕️俾起普通咖啡更加提醒,味道幾特別🐻總結呢度嘅抹茶好好飲😍會再Encore🍵🍵 另外見到餐廳有自家烘焙咖啡豆,有興趣可以買翻屋企慢慢享用~📍Zombie Specialty Coffee (佐敦)佐敦官涌街9-13號地下1號舖
💜回頭指數:4.5/5💜
✅Avocado Toast w/Eggs $88
✅Burnt Cheesecake $55
蛋糕好重芝士味,口感濕潤,蛋糕表面有燒焦,味道幾唔錯🍰
✅Matcha Dirty$48
✅Zombie Black $48
🐻總結
📍Zombie Specialty Coffee (佐敦)
佐敦官涌街9-13號地下1號舖