2018-01-31 1049 瀏覽
呢度係一間餐廳亦都係茶莊,整間餐廳分開左兩部分,一部分係品茶既,另一面就係坐低食野,呢間餐廳特別之處係成間餐廳都籠罩住書卷味同埋茶莊氣息,裝修選材主要用啡紅色既木為主,優閒輕鬆feel,連d野食都係比較清淡,好鍾意呢個配搭。今次同miss聚舊,miss特意推薦左呢間餐廳,果然呢度既氣氛環境同我呢個中文miss個feel好儭,入到黎自己都突然書卷味重左。餐牌仲有中英對照,可以 take care 埋外國人,午餐主要得幾款餃子麵,雖然選擇小,但黎呢度既人應該都係食呢度既環境,夠清淨,可以同朋友輕輕鬆鬆咁傾下計,或者睇下書,叫d小食,飲下茶,度過一個寫意既下午。我叫左一個菜心餃子配蝦子闊條麵,加埋普洱茶。仲有個熱水壺係你隔離比你自由添加熱水。好簡單既配搭,但食得出裡面既真,真材實料,餃子係大大粒,多肉,闊條麵係比平時既幼身,咬落都彈彈地,仲有菜心做配搭,成碗麵都比較清,但並唔會覺得淡而無味,鹹淡剛好,真係好健康啊雖然稱唔上係d咩美食,但就有種家的感覺。總括黎講,呢度係適合歸隱田園既你,或者文青既你,或者想靜靜地自己一個思考下人生,或者同三五知己談下心既你地。

雖然稱唔上係d咩美食,但就有種家的感覺。
普洱茶
烏龍茶