2018-08-27
一句講晒,觀塘市中心,一間高質磯燒 + 日式放題!食過嘅朋友,一定認同大家唔好唔會!望真啲佢其實係一包專業消毒濕紙巾嚟㗎!大家一入座,坐低都會見到佢,係咪好正呢 ~我都係第一次見放題有咁多野飲嘅選擇,真係好多,有果汁,茶,啤酒,甚至樽裝水,果然利害今晚嘅第一個重點,當然係磯燒海鮮。餐廳會先送一盤海鮮比客人做見面禮,當中包括扇貝,生蠔及鮑魚等等,眼見都非常吸引!因為燒呢啲海鮮其實都幾有難度,所以店員其實都會間中過嚟幫手燒及控制火候,甚至幫件海鮮清除內臟及除殼等等,都幾貼心㗎!海鮮拼盤當中嘅蟹蓋當然係主角之一,呢個係傳統日式磯燒當中一個好著名及名貴嘅食物,因為蟹改當中,除咗蟹蓋本身嘅蟹膏之外,仲有其他配料攪勻而成,味道極濃郁,極香口,真係唔講得少㗎!除咗蟹蓋之外,鮑魚當然都唔差啦,因為真係完隻鮑魚黎架,非常新鮮,燒完之後仍然仲有水份肉汁,口感爽口彈牙,味道鮮甜 ~其實只係嚟到呢個位,都真係覺得值回票價啦係咪啊!頭先講過,日式放題部份都唔差架。首先有刺身,全部新鮮後設,都幾唔錯壽司方面都幾多選擇,仲有啲好特色嘅卷物添,而重點係每件嘅體積唔算大,所以唔會令到你好飽 (我會稱之為係,呢間餐廳都幾
其實只係嚟到呢個位,都真係覺得值回票價啦係咪啊!
壽司方面都幾多選擇,仲有啲好特色嘅卷物添,而重點係每件嘅體積唔算大,所以唔會令到你好飽 (我會稱之為係,呢間餐廳都幾有良心)
重點推介包括上面呢幅圖,佢係串燒鰻魚,真係唔多日式放題供應呢款食物,因為始終鰻魚嘅售價相對比較貴,製作成本亦比較高,所以呢度有得食,絕對係驚喜及加分位!
鍾意食鰻魚嘅朋友,一定要叫呀!
由於太多嘢食嘅關係,真係要拼合一啲圖片先至可以放到上嚟左上角嘅芝麻雞翼,一定唔少得,而右邊嘅炸天婦羅亦都做得唔錯,外層炸粉薄,唔油膩
左上角嘅燒日本番薯仔及燒菠蘿,真係日式放題之中必食嘅燒物之一,呢間餐廳做得非常好食 ; 同事,其他大部份串燒嘅質素都真係好唔錯,例如左下角嘅一口台灣腸,及右下角嘅燒牛舌,絕對會令你滿足
總括而言,呢間真係好可能係觀塘市中心區域之中,性價比最高嘅一間磯燒 + 日式放題餐廳,絕對啱晒一家人 / 一班朋友去食,啲嘢食選擇真係多到食唔晒,大家都試吓啦!