2011-03-02
上星期四同朋友去左新世紀睇戲,睇戲之前當然係搵食啦,朋友知道呢度有applegreen都好想試下,因都有朋友話好味及多沙律選擇,但又想睇下仲有冇其它選擇,我地一路行一路搵下有咩啱食,跟住都係決定嚟呢度試下啦,7:00幾已經好full,好彩我地都唔使等位,不過都要限時交枱,大約可以食個半鐘到啦,其實我之前都有嚟呢度食過都覺得好味的呀.我地睇下餐牌有咩選擇先,朋友好鍾意食凱撒沙律,所以就叫左一個凱撒沙律,我睇食評話呢度的芝士通心粉好好味,所以就叫左一個嚟試下,原來這個係side dish嚟架,即係細細份都ok可以試呀,另外叫左一個煙肉忌廉意粉加磨菇啦,所有沙律都有香蕉蛋糕跟的,不過就要同仕應講先會上俾你的.餐廳環境都幾舒服呀,周圍有些圖畫,還有一些蘋果的設計,幾特別呀.等左好快就先嚟凱撒沙律,都好大份呀,賣相都好吸引,用個半圓形彎彎地的碗上,還要都幾深的,份量都好多的呀,都幾足料呀,有好多芝士係面,沙律菜,一些煙肉碎,沙律菜都好新鮮呀,芝士味道唔會好濃,好味呀.唔會好多醬,因其它地方的醬好多及好濃味,食到好漏,但這裏則沒有這種感覺.另外,香蕉蛋糕細細片,好香香蕉味呀,雖然係硬左少少,不過味
另外,香蕉蛋糕細細片,好香香蕉味呀,雖然係硬左少少,不過味道都幾好的.
芝士通心粉好好味呀,細細份,但係好多芝士好rich呀,好彩係細細份咁樣就唔會好漏,如果係大份量的一定食唔晒及食完都應該食唔到其它嘢呀.通心粉俾芝士浸住晒,好香但又唔會浸到好淋,正呀.
最後的煙肉忌廉意粉都好大份架,跟一片多士,可能食完個芝士通心粉已經好重味,所以再食呢個就唔覺味道好,不過都係好味的,份量亦很多,足料,有些煙肉碎,芝士,我地又加左磨菇,磨菇係鮮磨菇,好爽口好味的呀.
仕應服務都幾好及有效率的.沒有選錯的地方,下次可以試下其它菜式呀!!