2022-02-16 121 瀏覽
南蠻雞配日式他他醬$58極上黑咖哩牛肋條$66.午飯時間去到金鐘,行行吓見到有間賣日式便當,用自動販賣機嘅販賣形式經營。其實日本有好多地方都有,但係香港就比較小見,所以就黎試下佢😁.一路以為呢啲販賣機都係唔需要有人去經營,但係原來都有店員咖喎,仲見到佢同幾個熟客喺度傾偈推介,有熟客即係代表好食啦😙.我哋兩個人叫咗兩個飯,一個係炸雞另外一個就係咖喱牛,個炸雞扒好大塊而且亦都好厚,啖啖肉,最緊要就係冇雪味,配埋啲沙律醬真係好正,而且個炸雞飯仲有啲菜,好健康😊.至於個咖喱真係要讚下佢,個味較得好適中,唔會太濃唔會太淡配埋飯啱啱好,啲牛肉都好淋,而且佢用錫紙分開咗個咖喱唔會同啲飯黐埋一齊,好貼心🙂.不單止係咁佢每盒飯入邊都有張類似牛油紙隔住個蓋,啲飯唔會黐住個蓋喺個外觀上幾好,而且唔知係咪因為有呢張紙,所以佢冇乜倒汗水,成個午餐體驗亦都因為咁提高左唔少分數☺️.而且佢每日菜單都唔同,絕對唔會食悶😆.去到2月18號仲有抽獎,去食飯又有獎抽真係唔錯😁唔知第時仲有冇呢😚.CP值及夠飽個份量都幾多,兩個人食得好飽😆.翻啅無論係份量定味道都幾高質,絕對推薦俾係金鐘嘅上班族👍🏽
南蠻雞配日式他他醬$58
極上黑咖哩牛肋條$66
而且佢每日菜單都唔同,絕對唔會食悶😆
CP值及夠飽
個份量都幾多,兩個人食得好飽😆
翻啅
無論係份量定味道都幾高質,絕對推薦俾係金鐘嘅上班族👍🏽
外賣自取