上星期日(12月6日)排咗一個鐘隊先試到佢哋嘅手沖同roll cake (餐廳最低消費:1杯咖啡) 咖啡正正常常唔好甜品嘅我覺得佢哋嘅roll cake好出色當時試咗佢哋嘅北海道牛奶同埋漩渦裏的朱古力與榛子醬-北海道牛奶旁邊嘅honeycomb好好味 好香甜 啲cream又唔會好「漏」同太膩-漩渦裏的朱古力與榛子醬亦唔會過甜 剛剛好 佢啲蛋糕嘅texture都好綿密因為想食佢哋嘅roll cake今日收工特登再嚟買外賣返屋企食嚟到時已經5:15 店外面仲有兩位客人未入席本身打算在隔離店飲完咖啡先返嚟拎蛋糕 希望可以雪住先(屋企住得較遠)所以問一問佢哋今日幾點收點知另一位唔係招待我嘅店員搭嘴:今日全香港都收6點(忘記exact wording 但意思大致上係咁)我即時打咗個突 其實可以有禮貌少少去回應客人問題而且餐廳係可以選擇繼續開門做外賣亦可以選擇5點就關門大吉作為客人 想問一問營業時間 會太過份嗎?之後我就問招待我嘅店員 我可唔可以依家俾錢6點前返嚟拎店員表示如果6點前啲客人走哂就會提早收舖 (咁究竟佢係咪收6點呢?)其實我只係提出想買完蛋糕並喺佢聲稱嘅關店時間前嚟拎蛋糕 有好不合理
(餐廳最低消費:1杯咖啡)
咖啡正正常常

我即時打咗個突
其實可以有禮貌少少去回應客人問題
而且餐廳係可以選擇繼續開門做外賣
亦可以選擇5點就關門大吉
作為客人 想問一問營業時間 會太過份嗎?

之後我就問招待我嘅店員
我可唔可以依家俾錢6點前返嚟拎
其實我只係提出想買完蛋糕
並喺佢聲稱嘅關店時間前嚟拎蛋糕 有好不合理嗎?

佢哋嘅蛋糕 我係好欣賞

希望佢哋可以帶俾客人更好更全面嘅體驗
北海道牛奶,漩渦裏的朱古力和榛子醬
2020-12-10
外賣自取
$50 (其他)
北海道牛奶,漩渦裏的朱古力和榛子醬
  • roll  cake