2018-03-14
懶得weekend 放假,就同男朋友去九龍城塭好野食🤩我哋本身冇諗住食泰國嘢,不過經過呢間好評都幾多嘅泰國餐廳就決定試吓佢啦😀我哋一坐低就嗌咗碟生蝦,好鮮甜,不過咪住,生蝦最緊要係個汁,呢間個醬汁又唔會好辣,啱啱好,唔似得出面有啲餐廳,個生蝦汁辣到物咁,食咗一兩只夠已經唔想食。食完我哋仲encore添之後個椰青,真係好正,因為好甜輪到個辣椒膏炒蜆,啲蜆都幾大隻,洗得幾乾淨,無沙。個辣汁有辣味得來都不是太辣最後嚟到香茅烤烏頭魚,其實我本來比較少食烤烏頭,通常食開明爐煮。不過男朋友說烤仲好味,就試下啦。本來以為烤會好熱氣,點知完全冇呢種感覺。條魚燒得啱啱好唔會老,點埋個汁就prefect 啦!其實個烤魚皮都好食架,大家可以試下我哋食得好開心呀,下次會再黎的
之後個椰青,真係好正,因為好甜
我哋食得好開心呀,下次會再黎的