2017-09-24 86 瀏覽
今日和太太往則魚涌點.子.巷的台式下午茶, 我們點了魯肉飯、點子炸雞球配船家湯粉、椒鹽花枝丸、珍珠奶茶和羅漢果茶。魯肉飯份量十足,魯肉食落開胃鮮甜, 有少少辣味,食落不感到油膩, 十分惹味 白飯食落軟綿;點子炸雞球配船家湯粉, 炸雞球食落惹味醒胃, 雞球好香胡椒味, 而且炸得香脆,雞肉肉質鮮嫩彈牙, 船家湯粉湯底清甜, 有蔥花和肉燥, 蔥花食落香口, 肉燥肉質鮮甜, 湯粉食落爽口,整碗點子炸雞球配船家湯粉份量十足, 食落惹味醒胃;椒鹽花枝丸賣相吸引,,花枝丸炸得金黃剛剛好食落彈牙惹味;最後珍珠奶茶茶味香濃, 飲落好香滑, 珍珠甜度適中;餐廳座位舒適, 即叫即整,食物熱辣辣惹味醒胃, 我們食了一頓好味的台式下午茶
珍珠奶茶
點子炸雞球配船家湯粉和椒鹽花枝丸