2019-04-18
東涌想食茶記選擇一向唔多,我見呢間茶記有唔小人食裝修又幾靚咁就入咗嚟入到嚟坐低見好多人都食常餐,於是就跟風叫埋一份佢啲常餐係姐合形式咁叫嘅,我就揀咗午餐肉炒蛋配鮮茄牛肉通粉佢個炒蛋成色好靚,好滑好香蛋味,超好食我估有埋牛油或者牛奶去炒。佢啲蛋嘅份量都好足,夾埋入去個 烘烤過嘅多士上面,好感香脆美味個人覺得午餐肉好唔好食好視乎個皮煎得夠唔夠香脆,佢應該係啱啱煎起仲熱辣辣,個邊煎得好香煎,午餐肉味濃,正鮮茄牛肉通粉個湯底好濃番茄味,配合埋通粉同牛肉一齊食每一啖都好滿足嘢飲叫咗凍檸茶,檸檬片夠多有成4,5塊茶味夠濃做到港式檸檬茶嗰種苦澀嘅味道出色食完個常餐宴意猶未盡就嗌埋個西多士食呢到嘅西多士比平時出面食到嘅厚,雖然係油炸食物但食落唔覺好油膩,蛋香濃郁,食落外脆內軟,配合埋煉奶甜甜地咸咸地咁幾好食
嘢飲叫咗凍檸茶,檸檬片夠多有成4,5塊
茶味夠濃做到港式檸檬茶嗰種苦澀嘅味道出色