2006-06-19
尋日父親節, 我同我老公帶我爸爸專程揸車入去深井KCAL 意大利餐廳食DINNER(我朋友推介), 但真係好唔掂!1)環境差可能因為父親節特別人多, 餐廳安排左我地坐露天雅座o既最開個位, , 其實都無所謂, 但係最唔好就係佢地唔會話有什麼屏障分隔開等位o既地方, 我地一路食, 等位o既人(有成十幾人)就企正張檯隔離, 又近路邊行人路, 青山公路車來車往, 比我感覺有如在路邊開餐, 好唔自在! 2)食物差我點左美國頂級牛柳配天使麵, 我要五成熟, 但就整左九成, o趙到口都軟埋,! 天使麵就求其白烚連汁都欠缺, 放係o舊石頭牛柳隔離, 原本好肚餓o既我都無晒食慾!老公點左鹿肉扒配墨魚汁麵, 要七成熟, 但係就離譜到煮全熟, 連据開舊扒都有困難, 點擺入口?平時我公已經叫做唔奄尖, 咩都唔會話唔好食, 但係佢今次都頂唔順!結果叫左個可能係Manager o既人話比佢聽D野好難o趙吞唔到落口, 佢地就比我地揀過第二樣主菜, 我地揀左三文魚扒(諗住魚都唔會硬得去邊), 但係原來真係連魚扒都可以煮到鞋烚烚, 簡直失望! 不過餐湯就好味。我爸爸就無咩特別comment, 只是話d味道好淡,
1)環境差
2)食物差
我爸爸就無咩特別comment, 只是話d味道好淡, 但見佢都食淨半碟! 好慶幸我爸爸無叫扒, 如果唔係佢一把年紀, 點o趙呢D石頭扒!?
3)員工水準參差
a) 連牛扒要幾成熟都唔記得問, b)上錯食物, c)最基本埋單時問有無得碌咭都要諗至識回答, 不過佢地都好有禮貌!
總結以上, 我係唔會再去呢間餐廳食野! 真係好差! 雖然唔係貴, 但以o甘o既價錢亦大有把選擇!