2023-07-10 132 瀏覽
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧旺角區一向多嘢食,今次到訪旺角通菜街小店《LA Restaurant》,主打平民價格嘅西餐。我見好多人都介紹佢個威靈頓牛扒, 不過當日有朋友唔食牛肉。等我試下佢地嘅非牛肉嘅菜式咩質素先!佢哋亦都有pizza或者意粉可以提供炭燒德國原隻咸豬手 $188份量好大嘅咸豬手,外層燒到香脆又有焦香。內層嘅肉質鮮嫩又充滿咸香。海龍皇脆蟹意大利飯 $158海龍皇其實就係軟殼蟹,炸皮唔會太厚,切開啖啖肉又有蟹膏。至於意大利飯就煙煙韌韌,吸引哂海鮮汁嘅精華,帶天然嘅甜味。Sakura $48粉紅色嘅沙冰,打卡感十足。入面其實係西柚沙冰,入口順滑帶微酸。Bloody Orange $48依杯係mocktail,唔飲得酒嘅朋友都唔洗驚。燈紅色係來源自血橙,然後再加入柚子梳打,味道非常清新。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧LA Restaurant & Dessert Bar (旺角)旺角通菜街25號地舖@la.restaurant421୨୧

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

炭燒德國原隻咸豬手 $188