2017-08-06 313 瀏覽
7月21日開張當晚已經率先品嚐左1次。芝士焗龍蝦仔一隻$78加伊麵底$38,只有龍蝦仔有芝士,伊麵底完全無汁無芝士仲要係白烚,埋單2百幾3百蚊都0k接受範圍,結帳方式好記得係碌卡!係碌卡!係碌卡!覺得龍蝦仔幾好食又唔貴,於是今晚帶埋屋企人去食,3個人叫左2隻芝士焗龍蝦仔$78x2,今次冇加伊麵,始終上次個伊麵已經中左伏!!再叫多個孖寶,埋單$414,食飽飽打算埋單走人既時候,收銀丫姐就話我地冇碌卡嫁,未申請到。仲要拍收銀張枱話已經貼左紙。問心而論,第一次食飯可以碌卡,相隔2星期話卡機未申請到?你張通告紙剩係貼係收銀位,真係要到人埋單個一刻先知?如果無咁多現金係身呢?係咪訂幾圍酒席既人都要帶定2,3萬現金係身?重點係部長態度超級差,當時情況係,我問收銀丫姐:冇得碌卡?開張個日我落黎食都係碌卡埋單。企係格離有個部長即刻話:唔洗理佢,佢敢唔比錢出門口就報警。真心覺得,如果我一入門口已經知道呢間集團式酒樓係無得碌卡既,我可以選擇去㩒錢再黎食/直接食第二間,而唔係食完比錢個一刻先知,有種比人老屈左既感覺。而且咁既服務態度,真係永遠唔會再幫襯。
7月21日開張當晚已經率先品嚐左1次。
2017-08-06
15 分鐘 (堂食)