2012-07-14 16 瀏覽
:huf本人第一次以食家身份寫食評,因為同老同學聚會,而又見到沙田又有放題,於是一班人就去試下,.........去到門口,見到內里裝修環境唔錯,都仲好新,8:00到,門口都要等位,等左10分鐘左右,入到去,發現內里都好大,成場full左.但見到員工就少得可憐,個個好似好忙咁,我地寫左單,遞晒手,都好似冇人理咁......(可能新開張,未請夠人掛!??)落左單10分就有食物到.都算唔差,但最奇怪就係,傳菜既係個50歲左右既經理,..<又有壽司食,任飲任食,唔好浪費食物呀下!!>我地聽到真係覺得好好笑,好白痴,到第二次上菜,..<香港人係好環保的,你地係香港人?唔食得完就唔好叫咁多,.>.......出自一個經理的咀吧,我xxxxx,這些是什麼招呼?什麼禮貌?仲要枱枱都講,大大聲咁講,我知你係任食,我地先入黎試下,如果要就住,唔好叫咁多.,我地仲有下次?最恐怖就係,我地成枱人都冇叫到牛肉串,個經理就咁一野放上黎,我地都馬上反應比佢聽,<你地冇叫.咁就唔好浪費食物,我自己試下咩味道先~~~"> 跟住我地成枱人望住佢
:huf

> 跟住我地成枱人望住佢一野拿上手食,

可能我見識小,這樣一個咁失禮既經理,,都可以做到一間日本料理屋既經理,老闆眼光真好!!!!!!!!!

經過一輛攬笑同生氣之後,講返食物,三文魚刺身比想像中大同多,出野時間都算快,有2~3樣係多左之外都冇咩漏單,最好既食物可以算係甜品,意大利芝士蛋糕真係值得我地d女士試一試,

人手不足,服務禮貌好差,唔值得得比加一
題外話/補充資料: 客人比錢入去食野,食品質素好重要,有個舒服環境輕鬆下都好重要,今天完全比一個大聲同員工講操口既經理破壞晒.本來一班老朋友聚餐好開心.......如果這公司有睇開openrice的話,應該要留意一下.
2012-07-13
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日