2018-11-15
忙碌工作了一整天決定同友人食餐好 補充下能量💪🏻💪🏻見到呢間餐廳餐牌都覺得唔錯 決定一試😋太肚餓的關係 我們叫左軟殼蟹米紙卷MEE 喇沙檳榔炒貴刁班蘭椰絲卷海鮮喇沙一上來時已經聞到好香的香料椰奶味 配上大量鮮甜海鮮配料 如 大蝦 蜆肉 蟹棒 魚旦 鮮魷魚 好不豐富 顏色也鮮艷😋 味道香濃但一d都唔咸 一粗一幼的麵 索曬湯汁 好有口感 每一口都充滿濃郁的香料椰奶味 也令到我們食指大動 檳榔炒貴刁好有鍋氣😋 配上不少海鮮 如青口 魷魚 大蝦 及佐料如蒜茸 乾蔥 辣椒 令到貴刁很香口惹味 好像置身在東南亞一般 很地道很好味!我們加多左個軟殼蟹米紙卷 香脆的軟殼蟹 加左青紅椒 牛油果 芒果 多種口感 加埋酸酸甜甜的醬汁 很清新 好開胃😋 因為都算多菜 感覺好健康😁最後當然要叫甜品我們叫左班蘭椰絲卷煎香左的班蘭薄餅 配上香甜的cream 和椰絲 卷成一條條椰絲卷 甜度剛剛好😋為呢餐畫下完全句號原來食到好味的一餐 真係會令人忘憂 😚😚 忘記工作的辛苦 下次來試下其他菜式先😊😊😋
決定同友人食餐好 補充下能量💪🏻💪🏻
見到呢間餐廳餐牌都覺得唔錯 決定一試😋