2021-10-30 415 瀏覽
今日要去新界搵個friend,要去觀塘轉車,於是我就諗起駱駝漆三期有好多美食,我係openrice搵左好幾間,但發現有間餐廳名好得意叫「二撇雞」😆咁就撳入去睇吓係食咩先,一睇好吸引我嘅係一碗花膠雞濃湯米線,就決定走去食下啦!去到就見到門口係一幅綠油油嘅草牆等了大約5分鐘就入得喇,座位都非常舒適。係等位期間我已經揀好咗食咩喇,所以一坐低就可以落單比哥哥仔😆由於係我今日第一餐,非常肚餓,於是就叫左一碗花膠雞濃湯米線、一份失傳已久的豬扒😆😆😆嘩嘩嘩!碗濃湯好好飲,我就覺得無味精而且好足料,花膠都有4-5片,而雞係分開上,貌相似海南雞啲朋友😆,食落好滑而且係無骨的👍🏻👍🏻不得不讚係米線好彈牙,口感非常好👍🏻失傳已久的豬扒,好香好味👍🏻但原來一碗米線飲埋湯已經好飽,下次要叫小食就搵多個friend黎一齊share先得喇!今次搵食又搵到間抵食又好味嘅,好開心好滿足呀🥰🥰🥰
去到就見到門口係一幅綠油油嘅草牆

花膠雞濃湯米線

失傳已久的豬扒,好香好味👍🏻
失傳已久的豬扒

今次搵食又搵到間抵食又好味嘅,好開心好滿足呀🥰🥰🥰
2021-10-23
5 分鐘 (堂食)
失傳已久的豬扒