2022-11-25
下午6點正值放工時間,葵興站天橋人潮熙來攘往絡繹不絕,我地卻逆流而上向活@KCC的方向行🚶🏻♀️🚶🏻♂️🚶🏻♀️🚶🏻♂️🚶🏻♀️究竟有咩動力,驅使我地行得咁辛苦?係Pizza🍕呀!今日食嘅係位於活@KCC地下嘅Little Mario's Pizzeria,餐廳大門面向葵涌通,要出一出商場再入返去。餐廳地方唔大,有紅土磚牆與柔和燈光,氣氛一流更一直播住聖誕歌曲,成間餐廳瀰漫住溫暖舒適嘅氣氛。🍫一坐低有啲口渴,叫杯朱古力飲先朱古力味十足,加上靚靚拉花誠意十足。首先有自家醬汁雞翼,醬汁果然自家制係未試過嘅味道。雞翼甜甜咸咸,味道唔會止停留係表皮,內裡肉質都食到醬汁。🍗然後Pepperoni Pizza🍕🍕香脆餅底加上🧀拉絲芝士最後食到無得輸嘅Pepperoni的咸香,口感豐富,從來都係我必食之選!最後🧀🧀🧀Macaroni(又係芝士!),我地揀咗with ham。上枱時熱辣辣,芝士香氣迫人。用匙羹一𢳂厚厚嘅拉絲茅屋芝士足以將通粉完全覆蓋,芝士控必食!見到人地食tiramisu好吸引,可惜嘅係已經好飽,又錯失一次食甜品機會😭😭餐廳堂食人唔多,外賣就一個接一個。如果有時間可以同良朋知己嚟慢慢坐
究竟有咩動力,驅使我地行得咁辛苦?係Pizza🍕呀!
🍫一坐低有啲口渴,叫杯朱古力飲先
朱古力味十足,加上靚靚拉花誠意十足。
餐廳堂食人唔多,外賣就一個接一個。如果有時間可以同良朋知己嚟慢慢坐底,感受一下早到的聖誕氣氛。