2024-04-13 2613 瀏覽
同老婆行完街之後夜晚想食間西餐,但又係唔知道邊度有咩好推介,行落利園二期,之後就見到呢間連鎖店。知道都幾出名,但係又好似未食過,所以就入去試吓。餐廳裝修其實好靚好恬靜,人唔多,地方好乾淨,音樂好柔和。呢間餐廳應該主打係食牛,但因為老婆今日唔舒服,所以冇食牛扒,就試咗個焗海鮮,而我就叫咗個牛肉批。第一次食呢款味道嘅焗海鮮,個海鮮味道非常之好食,好新鮮,應該係因為入面有青口有蜆帶出嚟嘅味道好香甜,特別係入面嗰個魚,真係好好食,又唔會好老,又有汁,配埋嗰啲甜椒,顏色好靚,味道又好好!然後個牛肉批,入面係超爆多餡,味道有啲似羅宋湯嗰種牛肉,有洋蔥味配得好香,個皮又薄又好酥脆,技術真係做得好好,好味道不得了!個肉批仲配埋個薯條,個薯條又係好好食,但係食唔晒,太飽