味火鍋 (華僑商業中心)

Yum Hotpot (Hua Chiao Commercial Centre)
2024-06-23 898 瀏覽
呢排突然之間好想打邊爐,但係又唔想有限制咁樣食、始終聽日好忙,可能第一餐都要去到深夜!所以今次同朋友食盡啲去食火鍋放題!今次呢個火鍋放題嘅主菜,我叫咗酸菜魚、酸菜魚,我覺得係呢度最好食嘅一個主菜!再加上佢仲有底下有粉絲、真係覺得好抵食之餘,啲魚肉好嫩滑!加上花椒嘅湯底非常之香,超級開胃! 之後再叫咗個海鮮拼盤;入面有海蝦四隻、鮑魚兩隻、跟住仲有帆立貝、仲有蟹柳肉、有廣島蠔、當然唔少得就係佢哋最出名嘅手打肉丸!另外佢呢度打邊爐嘅花膠雞湯一定要試!花膠雞除咗滋潤之外,雞肉都好嫩滑!所以第一個湯底一定要飲咗先之後再打邊爐!另外佢哋嘅牛肉拼盤亦都係好出名,再加上好好食!我哋本身已經好鍾意食牛肉、佢嘅牛肉肉,直程唔需要醬汁都好正好香!重點係呢度可以任食真係超抵!同埋喺未打邊爐嘅時候,佢會送上四款小食、有炸雞軟骨、醃製蕃茄、中華沙律同埋香蒜木耳全部都係開胃小食。重點仲可以最長食七個鐘都係任食!你到旺角打邊爐真係唔好錯過!味火鍋

之後再叫咗個海鮮拼盤;

火鍋