2019-11-12
行完文青必去的手作商場,又想食下日本野🎎,所以搵左理間掋食的日本餐廳。日式便當的款式多,有照燒雞,一口牛,三文魚和豚肉等選擇。如果為人花心,想試一次試几款,可以選擇佢地的推廣套餐🍱。可以選擇2款肉,附炸雞軟骨同沙律,另外包一杯飲品同自助的味增湯。我叫左照燒雞+蒜香魚柳,朋友要左照燒雞+一口牛。照燒雞肉入味,汁的份量剛好,連同軟軟的珍珠米一齊食好滿足🍚。蒜香魚柳面頭仲有層厚的蒜蓉,入口有牛油蒜香,唔錯。好緊要的係,一口牛的質素令人喜出望外。雖然唔係粒粒方形,但係牛的肉質唔粗糙🐂,無咬唔斷的筋,有足夠油脂,口感合格。當然,牛肉的味就唔太特出,畢竟唔係新鮮牛。餐廳環境用左暗暗的浪漫西餐廳style🎑, 因為佢地除左有日便便當,仲會提供pizza and beer 的🍻。餐廳闊落,有bar枱同4人的枱,適合自己一個或三伍自己一齊去🍽️。所以呢~以理個價錢,有甘多份量又品質合格的肉,連小食,湯同飲品,唔錯👍👍👍