2018-09-19
我第一次去既時候,大約係一年前,買左叉燒$40,番屋企打開盒先發現佢比少左勁多,甘大個盒,得果10舊到,勁賤!因為佢會比你簡,簡完比師傅斬,係廚窗入邊斬,刀板上有大約10cm鐵皮圍住一半,擋住你視線,就係甘樣收埋d 肉,勁快手入盒,即使你企係度都未必知,所以我就決定以後都唔會再去果度買燒味。今日屋企人貪方便,又去左買,親手簡左兩條排骨比師傅斬,收左$140,點知番到屋企,打開個盒,又玩野,今次係偷龍轉鳳,比左d次等燒肉,勁多肥肉,勁黑人憎! 據我所知,斬肉師傅有份夾錢開間舖,但唔係甘樣做生意,專登欺騙居民,我睇佢等天收。相信都唔止我一個人比佢厄,可能平時去買送都係老一輩,未必甘識用智能電話,希望有睇到呢篇文既油塘鄰居可以互相提點下,唔好去呢間野買野,避免中無良奸商計。佢既然可以甘做,其它方面都一定唔係好,例如抅完鼻屎都唔洗手,食剩既肉收番黎比下一個食等等,因為跟本冇人知,佢過到自己果關。為左賺錢,可以去到幾盡。