2016-02-11
今日年廿八去咗辦年貨!搞到差唔多三點先食lunch~行過「大坑渠」附近睇吓有咩嘢食👀就見到呢家小店...其實平時經過已經發現到佢,但初時以為係酒吧,所以冇入去...但今日見到入面d人食麵,先知自己搞錯😂😂原來係居酒屋好啦,2016年嘅2月,終於有機會食佢啦!嘩~~~原來都幾多嘢食架喎!我哋叫咗兩個野川稻庭烏冬一個豬骨湯底🐖🍵一個番茄湯底🍅🍵裏面有大蝦,2隻大帶子,1隻溫泉蛋,2條蟹棒,2片豬肉哈哈,侍應拎過嚟嘅時候嚇咗一跳因為超大碗!佢唔係外表上嘅大碗!佢實際上都堅係大碗~又好足料!所以呢個真係surprise我唔知佢d海鮮係味新鮮啦!但d帶子同蝦都好大隻,又爽口,我覺得都唔錯!而個稻庭烏冬又係正嘅,好陣牙,又吸到湯底d味!不錯不錯!ps: 蕃茄湯底質地較「結」,豬骨湯底質地適中!同埋呢個海鮮稻庭烏冬先賣緊$98,出面肯定過得百!哈哈,就黎新年緊係要對自己好點👻今日為食鬼上身 除左叫左碗烏冬之外,我哋仲嗌咗個一口芝士🧀,燒冬菇🍢,炸雞粒🐔同埋日本綠茶可樂🍵🍾!呢個一口芝士🧀 啱啱嚟到嘅時候係超熱超辣口!外皮超脆,裏面d芝士溫暖,芝士味足夠! 你個雞粒🐔即叫即炸 份量適中 超可口 超脆
搞到差唔多三點先食lunch~
行過「大坑渠」附近睇吓有咩嘢食👀
就見到呢家小店...
但今日見到入面d人食麵,先知自己搞錯😂😂原來係居酒屋
好啦,2016年嘅2月,終於有機會食佢啦!
嘩~~~原來都幾多嘢食架喎!
我哋叫咗兩個野川稻庭烏冬
一個豬骨湯底🐖🍵一個番茄湯底🍅🍵
裏面有大蝦,2隻大帶子,1隻溫泉蛋,2條蟹棒,2片豬肉
哈哈,侍應拎過嚟嘅時候嚇咗一跳
所以呢個真係surprise
我唔知佢d海鮮係味新鮮啦!
但d帶子同蝦都好大隻,又爽口,我覺得都唔錯!
而個稻庭烏冬又係正嘅,好陣牙,又吸到湯底d味!不錯不錯!
ps: 蕃茄湯底質地較「結」,豬骨湯底質地適中!
同埋呢個海鮮稻庭烏冬先賣緊$98,出面肯定過得百!
哈哈,就黎新年緊係要對自己好點👻
呢個一口芝士🧀 啱啱嚟到嘅時候係超熱超辣口!
外皮超脆,裏面d芝士溫暖,芝士味足夠!
你個雞粒🐔即叫即炸 份量適中 超可口 超脆 👍🏼👍🏼👍🏼
呢個值得推介 好好食! 😋😋