2018-10-18
😂頂~最近突發奇想好想食哂福華街福榮街,全部麵檔同餃子類檔😋🤣🤣·🐮🍜招牌紅燒牛肉麵💰HKD56一係唔試,一試就當然係試招牌菜啦🤪一上枱果刻我先如夢初醒🙈呀姐我居然唔記得左走蔥😩(唔是重點🤪)·第一次見到麵店比蘿蔔係成條咁上😍正!食落好淋好甜,無渣,而且一條過可以大大啖咁食,好過癮!·紅燒牛肉唔會好似燘牛肉咁,唔會煮到成舊淋哂,反而係有返些少肉質感、少少嚼勁😋食落都幾入味👍🏻👍🏻👍🏻·麵條軟硬適中,麵質都有少少厚身,所以唔會煮到淋哂斷開。值得一提係個湯,唔算好濃但好好飲😋飲湯怪(即係我)飲到清哂😝·跟麵食/便當加特飲減$4仙草奶茶(500cc)💰HKD16·台式特飲款式好多,芝士奶蓋、各種奶茶、同埋仲有手調鮮茶。我幾欣賞佢凍飲有分500cc同660cc比客人揀,堂食餐廳一般都係固定大小,如果飲到咁多既人可以好似我咁揀500cc,自己夠飲之餘亦唔會浪費。·講返杯仙草奶茶🤣🥤奶茶唔會過甜,而且茶味都算出👍🏻👍🏻我覺得呢種仙草凍真係好有台灣味道,比平時出面入果啲多左份香,係真係仙草涼粉既味,而唔係淨係得個滑👍🏻👍🏻
好想食哂福華街福榮街,全部麵檔同餃子類檔😋🤣🤣
🐮🍜招牌紅燒牛肉麵💰HKD56
一係唔試,一試就當然係試招牌菜啦🤪
跟麵食/便當加特飲減$4
仙草奶茶(500cc)💰HKD16
台式特飲款式好多,芝士奶蓋、各種奶茶、同埋仲有手調鮮茶。
講返杯仙草奶茶🤣🥤