2020-11-11
餐廳嘅霓虹燈裝飾十分搶眼,而且裝潢充滿時尚感🤩餐廳切設戶外座位,如果唔太熱嘅話,坐喺出面一邊嘆西班牙菜一邊飲酒都幾chill🥳 餐廳內嘅座位都幾闊落,好適合朋友聚會🥰棒棒鵝肝($78)佢外型係成支波板糖咁🍭 鵝肝味好香濃,底下仲有大量嘅開心果粒粒,食落更加有層次感😋薄切炙燒燒吞拿魚腩($88)個吞拿魚腩係輕輕火炙燒過,好重油香味,仲要入口即溶架🤩吞拿魚腩上面舖滿白芝麻同黑椒,食落勁香😚西班牙薯仔蛋餅 ($78)蛋餅嘅蛋香味好突出,一切開有輕微流心😋入面仲有好多薯仔粒同薯蓉,好正呀🥰食完都飽飽地🤪 西班牙肉腸及烤車厘茄炒青口($88)啲青口大大隻,份量好多😍 醬汁係車厘茄混合肉腸碎而成,酸酸甜甜,令青口嘅鮮味更加突出😋西班牙海鮮焗飯(二人份)($188)呢個海鮮飯真係有驚喜呀🤩超級足料!仲有好多唔同款嘅海鮮,例如大蝦、青口、蜆肉、魷魚等,食落都幾新鮮🥰特別要提下佢嘅飯底,有咬口之餘又煮得好入味,個汁同個飯超夾🥳 加埋旁邊嘅蛋黃醬令到個飯更加香!炸西班牙油條配朱古力醬($58)Churro面頭灑滿糖,食落好鬆脆😋點埋朱古力醬冇得頂🥳甜入心呀🥰 不過我覺得如果啲糖少啲會好啲😛-Tapa Ro
棒棒鵝肝($78)
薄切炙燒燒吞拿魚腩($88)
西班牙薯仔蛋餅 ($78)
西班牙肉腸及烤車厘茄炒青口($88)
西班牙海鮮焗飯(二人份)($188)
炸西班牙油條配朱古力醬($58)
Tapa Room (國際貿易中心) (觀塘)
📍觀塘觀塘道348號國際貿易中心地下G02號舖
抵食指數:😚😚😚😚/5