2020-09-25 1531 瀏覽
今日黎到西環搵食, 天氣有d熱, 我地坐左樓下既bar枱食飯, 因為下面係半開放式無門, 所以坐得有d熱。 不過哩間餐廳真係幾抵食, 同埋會見到有一半既都係外國客好causal咁傾計。 我地總共叫左2杯白杯。 之後bartender問我地飲吾飲紅酒配beef tartare, 我地話吾使,。但佢好好人地免費送多左杯俾我地。 🤪一開始waiter俾左餐包俾我地, 個份量都幾多下有成4大塊😂。Beef tartare($150) 個tartare好新鮮好有肉味,我地加左個薯條做side dish, tartare配包就普通, 但配薯條一齊食, 夾中之夾👍🏻4個人share食為理想。 之後我地叫左個daily special 既 parma ham cheese pizza ($8X) 黎食由於80幾蚊, 所以我地問個waiter有幾大, 佢個size好岩兩個人食, 同埋佢係薄脆, 個texture好好, 吾會食得好濟因為本身佢已紅經有好多芝同ham。另外我地再叫左個octopus salad 🥗 食清清腸胃, 清清甜甜, 好醒胃。 如果我地吾叫酒飲, 略略計過4百蚊鬆d就食到。 叫左酒都係

如果我地吾叫酒飲, 略略計過4百蚊鬆d就食到。
叫左酒都係6百幾蚊。 2個人食飯係一個吾錯既選擇😉😉😉