2023-11-15 2885 瀏覽
🗯️忽然好想打邊爐,比我係銅鑼灣搵到叫做街頭火鍋,主要以台式打邊爐,睇到佢用料同湯底上都比較獨特,所以試下食一次🗯️幾個人一齊食,咁岩我地都口味差唔多,呢個時侯都幾多人,我地都等左一陣位就入得,我地已經決定好食邊個湯底台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐💬◼️睇佢個名已經非常吸引,好有麻辣口味,佢既豆腐都吸晒麻辣味,仲有雞紅係入面,湯料真係好豐富,仲辣得好刺激添茅台新鮮牛頸脊抓邊💬◼️佢比埋一杯茅台,原來係倒係牛肉度,好特別,佢既牛頸脊真係好新鮮,全部都唔會雪到硬,質地好嫩滑又爽口,一下倒晒落鍋度,好爽阿特級金錢牛展💬◼️我地真係好大食,每一次都係全部放晒入去,等到熟果陣幾秒就無晒,呢個金錢牛展都一樣,好有口感,仲包著好多湯汁,又麻又辣,好好食潮州靚魚蛋💬◼️呢度既魚旦好正宗,好彈牙又有口感,粒粒都好均勻適中,真係好好食龍躉片💬◼️哇!好厚身,好好食好有魚味,呢個湯底好食,佢係愈滾都會愈有味,咁樣食都唔錯時令什菜💬◼️最後食咁多肉,都要食返菜既,呢度既菜好新鮮,吸好多辣汁,好刺激

台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐💬
茅台新鮮牛頸脊抓邊💬