今晚媽咪好好呀,知我鍾意食呢度,又去左諾亞買旦糕我食!!!yoho.....諾亞既芝士溶心真係做得唔錯,又有製作,每次都係旦糕盒底配好齊全既餐具,紙碟,膠匙,膠刀,無一欠缺!而且店員每次都有清楚講解保存方法同介紹旦糕用料,服務ok嫁!!先前我去,見芒果溶心都好吸引,但面頭芒果有點過熟,唔多靚仔咁,所以無買!今次佢話見幾靚,於是我就得嘗所願,終於試到喇,yeah!!哇哇哇!!真係估唔到咁好食,仲好食過有名氣的貴價旦糕店!芒果芝士溶心頂呱呱,係我係呢間店食過最好食的,138黎講好超值,價性比同味道仲高過要168既士多啤梨溶心呀!講番個我地用左六分鐘就食完一磅既旦糕,可想而之有幾好食!旦糕表面用上新鮮既芒果粒鋪面,鮮黃色大大粒,好靚好吸引,芒果汁同醬同粒粒果肉做成面層的啫喱狀第一層,十分多的芒香飄出,能咀嚼到甜甜的天然果味!中間層的芒果汁同芝士配合做成的cheese cake 好夾,好溶心,芒味濃,芝士味不搶芒果風頭,而且質地好幼滑柔軟,凍凍地咁食超正,她無講錯,原來雪櫃拎出黎即食係最好,口感似食雪糕,好夠冰凍,很是討好!!!底層照舊用上薄薄不漏的朱古力海綿旦糕,吃起上來質感濕潤,成個旦糕真

中間層的芒果汁同芝士配合做成的cheese cake 好夾,好溶心,芒味濃,芝士味不搶芒果風頭,而且質地好幼滑柔軟,凍凍地咁食超正,她無講錯,原來雪櫃拎出黎即食係最好,口感似食雪糕,好夠冰凍,很是討好!!!底層照舊用上薄薄不漏的朱古力海綿旦糕,吃起上來質感濕潤,成個旦糕真係好match好和諧……

今晚一試,我倆都好滿足好驚喜呀,有感呢款芒果要無限encore,因為實在係太岀色的了!
2015-08-13
5 分鐘 (外賣自取)
$69 (宵夜)
  • 芒果溶心芝士旦糕