2019-05-17 216 瀏覽
宜家周街都係米線,開到成行成市,不過見到佢有好多朋友都係佢到打卡,地點又喺旺角,非常就腳,都係帶住求其食餐飯既心態,膽粗粗試一試,反正家下啲米線衰極有個譜。2個人食,叫左2碗麵,2個小食、分別係湖南招牌螺師粉,胡椒雞湯麵,蛋餃,麻辣手撕雞個胡椒雞湯麵 非常有驚喜,上枱時有個小火加熱住食,湯係稠身,好滑溜,好濃,雞好滑又入味,雖然有雞連皮但係湯底一啲都唔油,絕對好似佢menu 所講,連埋湯飲是常識吧招牌螺師粉有好大陣筍味,如果唔喜歡,真係不能放入口,不過酸辣度好適中,反而識欣賞覺得好有風味,而且米線質地好滑,彈牙唔會淋到冇咬口。蛋餃好開胃,細細隻,一口就食到,點下醬食好惹味手撕雞味道也中規中矩,當開胃菜咁食,唔錯。不過不得不提佢個秘製辣椒油,因為真係辣到飛起,如果食得辣一定要試。但唔得就掂都唔好掂。真係點好少都會令你冇左味覺,只有辣味。佢辣籽唔多,顏色好似老干媽咁,千祈唔好睇少佢。

蛋餃好開胃,細細隻,一口就食到,點下醬食好惹味

手撕雞味道也中規中矩,當開胃菜咁食,唔錯。