2005-07-29
尋日同個朋友第一次0黎呢度食0野,叫0左個2人餐, $170, 包starter, 烤肉, 2個curry,0係餐牌任揀~ 仲有一客餅一客白飯~我地starter叫seafood, 即炸魷魚圈同炸蝦,烤肉叫鐵板燒雞, 好味又嫩口,咖喱方面, 叫了一客咖哩羊, 幾好食, 好林, 同一客菠菜芝士波, 呢樣我就真係唔係幾識欣賞,我以為真係有芝士波, 但我食落似豆腐~ 搵d菠菜蓉浸住,不過d菠菜蓉幾好食囉~0野飲方面, 我叫0左杯芒果lassie, 好似乳酪咁~我個fd叫了杯iced rose tea, 好靚0架杯0野~所有食物都味道偏淡, 唔似一般食印度0野咁味道濃烈~或者就好似之前有人咁講, 佢就番香港仔0既街坊客啦~對我而言就太淡0左d啦~ 我下次會叫佢整濃d辣d~同兩位好nice 0既服務員傾計, 原來佢地係brother and sister, 入面仲有個aunt, 煮0野0個位唔記得0左係咩brother, 總之係一家人啦, 住灣仔~佢地都好有禮貌好親切~若人多來食, 有10人枱,若一家人來食又好好,傾計最0岩, 皆因佢地0黎菜0黎得幾慢下,尋晚我地8點半, 食到10點幾呀~係朋友
叫0左個2人餐, $170, 包starter, 烤肉,
2個curry,
0係餐牌任揀~ 仲有一客餅一客白飯~
我地starter叫seafood, 即炸魷魚圈同炸蝦,
烤肉叫鐵板燒雞, 好味又嫩口,
咖喱方面, 叫了一客咖哩羊, 幾好食, 好林,
同一客菠菜芝士波, 呢樣我就真係唔係幾識欣賞,
我以為真係有芝士波, 但我食落似豆腐~
搵d菠菜蓉浸住,
不過d菠菜蓉幾好食囉~
0野飲方面, 我叫0左杯芒果lassie, 好似乳酪咁~
所有食物都味道偏淡,
唔似一般食印度0野咁味道濃烈~
或者就好似之前有人咁講,
佢就番香港仔0既街坊客啦~
對我而言就太淡0左d啦~ 我下次會叫佢整濃d辣d~
同兩位好nice 0既服務員傾計,
佢地都好有禮貌好親切~
若人多來食, 有10人枱,
若一家人來食又好好,
傾計最0岩, 皆因佢地0黎菜0黎得幾慢下,
尋晚我地8點半, 食到10點幾呀~
係朋友聚腳傾計0既好地方~
尋晚係星期四, 入座率有9成, 坐0左20人,
只餘下幾個位~
我會再來幫襯的~