2008-10-03 10 瀏覽
真係好耐都無試過有衝動要寫食評,究竟係因為坊間餐廳食物水準唔夠,還是自己要求太高??一個星期前,終於都BOOK到响2/10去Applegreen一行2人食番餐! 餐廳環境其實就比我想像中嘈雜,可能因為樓底高,太少decoration啦,所以聲音反彈比較大! 自選salad:我地揀咗1/2 size portion,兩個女仔,份量啱啱好!個dressing 有啲chilli,唔錯!唔錯!!! 再嚟多個side order焗薯,如果再多些sour cream,整體味覺會配合好多。Spagetti 我地叫咗garlic, chilli, basil底再加fresh clams!WOW!!! 超正! Spagetti 煮得剛剛熟,超好口感。而clams對我嚟講,生平就最怕煮到乾身同有沙,佢地不單止煮出肥厚嘅clams,咬落去仲好清甜中夾雜著一陣陣嘅海水味添! 最後。。。當然就係主角dessert啦! 我地order 咗 Banana Turnover,OH!!! 我即時深深咁愛上佢呀! 我地兩個女仔完全失控,真係開心到不得了,完全無諗過一個甜品,咁嘅價錢,可以咁出色!整體配搭,簡直係天依
最後。。。當然就係主角dessert啦! 我地order 咗 Banana Turnover,OH!!! 我即時深深咁愛上佢呀! 我地兩個女仔完全失控,真係開心到不得了,完全無諗過一個甜品,咁嘅價錢,可以咁出色!整體配搭,簡直係天依無縫!
順帶一提,真係要讚下好有'HEART'嘅老闆同伙計,由starter 至到dessert,佢地不單止好care 客人嘅需要,仲會做到大餐廳嘅上菜步驟,唔會push 到客人進餐速度,咁嘅價錢,食到呢D質數,好多大酒店,大餐廳都未必做得到!

• Spagetti
  • Banana Turnover