2024-09-30
Bedu係香港中環一間好受歡迎嘅中東餐廳,佢哋嘅Lunch set真係好正!雞肉煮得好嫩滑,外皮仲好脆,食落口感一流。佢哋嘅humus paste配搭得非常好,味道濃郁又唔會太膩,真係一試難忘。另外,佢哋嘅其他菜式都好值得一試,例如烤羊肉串,肉質鮮嫩多汁,配上特製嘅香料,味道一流。佢哋嘅沙律亦都好新鮮,配料豐富,特別係嗰個石榴籽沙律,酸甜開胃。Bedu嘅甜品同樣出色,值得一試。佢哋嘅甜品係一個層次分明嘅酥皮點心,上面有一層閃亮嘅焦糖,配埋一球香滑嘅雪糕同埋啲碎果仁,味道豐富而且唔會太甜。呢個甜品嘅口感非常好,酥皮脆口,焦糖甜而不膩,雪糕同果仁嘅配搭更加提升咗整體嘅味道層次。服務方面,店員好有禮貌,亦好細心,會主動介紹菜式同埋提供建議,令整個用餐體驗更加愉快。餐廳嘅環境亦都好舒適,裝修充滿中東風情,令人感覺好放鬆。總括嚟講,Bedu係一間值得推薦嘅餐廳,無論係食物定服務都非常出色。如果你鐘意中東菜,呢度絕對係唔可以錯過嘅選擇。