2016-06-15
好耐之前就走咗去呢間試新野,只不過一路都冇打食評上嚟。入正題,先講年糕千層蛋糕。岩岩上菜時,一睇個樣,咁似 Lady M 個蛋糕嘅!由於非常肚餓既關係,就唔理三七廿一,食左先算。個蛋糕每一層都係由韓國年糕組成, 當然唔會有 Lady M 嗰種咁軟、好味嘅感覺啦!啲cream係類似 Lady Mb蛋糕嗰種,當然冇 Lady M 既清甜。呢款蛋糕一試無妨。個煲我都唔記得左叫咩名,只記得有雞但個煲又整得幾惹味幾香,小小辣辣地,令人想一食再食。但味精過多,食完我要狂飲水個爆谷雪糕,如你愛食爆谷又愛食雪糕,我會推介。雪糕好滑好重牛奶味,爆谷又好脆口,但始終爆谷有少少熱,所以啲雪糕會融得好快。如果我冇記錯,碟野好似係卡邦尼意粉。我自己都會成日整呢味黎食,咁當然出面啲師傅整得比教滑。但意炒略嫌冇咩彈性,咬落去仲有少少硬,試完就算。
個煲我都唔記得左叫咩名,只記得有雞