2021-04-23
之前有朋友推介食酸菜魚去霸王川莊~就決定嚟試吓! 我哋叫咗酸菜魚嘅regular ,叫咗個抄手同埋一份饅頭~ 個人覺得抄手唔太抵食,70幾蚊得六夠三個人食只可以食到兩個,不過味道方面辣油都幾野味~ 而且雲吞都幾大舊唔錯嘅酸菜魚嘅份量好足夠! 我哋三個人食魚食極都仲有,而且仲包埋一份薯粉係入面~ 叫一份酸菜魚都夠飽~ 味道方面酸菜魚就唔夠薯粉入味,如果酸菜魚更加酸會更好~ 不過整體來講味道好夠辣味都好夠,完全滿足到我想食酸菜魚嘅慾望~~ 最後饅頭雖然遲來,但係加埋煉奶係好適合做完結嘅甜品~ 酸菜魚嘅上菜速度就比較快嘅但係之後兩個小菜就比較慢,饅頭特別等得耐~ 差不多我哋食完咁製都未嚟,不過所有食物都係熱辣辣上菜所以問題不大裝酸菜魚嘅碗真係好似藝術品咁樣,係我食過咁多次酸菜魚覺得最靚嘅一個,而且影相都好靚~ 以性價比,味道加埋,所有嘢我都覺得好值得食! 推薦! 題外話,去到發現原來有一個片皮鴨套餐大約四百幾蚊左右就可以食埋酸菜魚,不過已經賣晒! 下次可以再嚟試吓~
就決定嚟試吓!
酸菜魚嘅份量好足夠! 我哋三個人食魚食極都仲有,而且仲包埋一份薯粉係入面~ 叫一份酸菜魚都夠飽~ 味道方面酸菜魚就唔夠薯粉入味,如果酸菜魚更加酸會更好~ 不過整體來講味道好夠辣味都好夠,完全滿足到我想食酸菜魚嘅慾望~~ 最後饅頭雖然遲來,但係加埋煉奶係好適合做完結嘅 甜品~