2024-10-06 120 瀏覽
来呢間新開嘅高端中式餐廳食晚餐朋友book 咗一個二人餐,菜式比我估嘅仲要豐富足量,最後食得好full!先來大讚一下我心目中嘅第一名:燒味,未食之前就聽講呢度嘅燒味係招牌,食完真係大讚a叉燒十分惹味,燒製嘅火候將美拉德反應發揮到極致!叉燒色澤誘人,外微焦脆內柔軟,十分有滋味豉油雞 雞皮爽脆肉質緊緻十分juicy!一啖落去整個口腔充斥香甜嘅雞油香味,大讚紅燒雞絲翅朋友好鍾意,鮮美濃郁,可惜我本身就唔係呢到菜嘅fans 不過朋友話好唔錯 hehe鮑魚扒花膠又係另一道佳餚,花膠軟糯,鮑魚Q彈又唔會overcookedXO醬翡翠炒斑球整碟都俾我哋食晒,斑球肉質嫩滑十分鮮甜,魚肉同XO醬融合得十分完美,滋味十足!菜苗中規中矩,炒飯係唯一嘅碳水化合物,瑤柱同櫻花蝦將每一粒米都包裹住鮮味,好食!
来呢間新開嘅高端中式餐廳食晚餐

紅燒雞絲翅朋友好鍾意,鮮美濃郁,可惜我本身就唔係呢到
菜嘅fans 不過朋友話好唔錯 hehe