2019-03-18 420 瀏覽
今日難得放假,所以就陪阿媽嚟咗呢度飲茶,但真係非常之失望😐😐😐😐😐環境:會入嚟呢間茶樓飲茶最主要都係俾佢嘅環境吸引住,呢度嘅裝修好高級,而且錯落都好舒服。樓底高枱與枱之間亦都唔迫,感覺上好舒適食物:但係呢度嘅食物絕對係一大嘅敗筆!😐😐😐我哋今日叫咗三個點心,而且亦都係好基本茶樓嘅點心!蝦餃鳳爪同埋流沙奶黃包。呢度嘅蝦餃睇起上嚟確實地係好大粒,可惜佢嘅皮實在太厚,而且入面嘅蝦肉係完全冇味,唔單止冇鮮味連最基本嘅味道都冇😐😐呢度嘅鳳爪味道上合格,但係佢啲汁實在太杰身,感覺上嗰醬汁就好似漿糊咁樣🤮🤮🤮🤮🤮而且鳳爪亦都唔算好淋!!!最後佢嘅流沙奶黃包簡直係我食過人生中最難食嘅奶皇包🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮佢個奶皇包入面嘅流沙,一食就知道係假嘅味道,唔單止甜味假,仲會帶點好似平時食緊假朱古力嘅甜味,實在太失望!
環境:
食物: