2024-10-14
星期日約咗朋友lunch 就去呢間cafe chill下傾下計間嘢喺Forest外圍嘅地方, 落地玻璃design幾好 唔會覺得好焗束, 唯一唔好係天氣熱嘅話啲太陽曬落玻璃度, 坐得近嘅話都會覺得幾熱menu都幾多嘢揀, 而且有啲其他cafe唔算常見嘅option我哋叫咗煙三文魚牛油果benedict egg、慢煮雞胸配香草汁燴梨risottosalmon benedict egg就食得多, 有埋牛油果咁奢侈就比較少見健康+好食max, 但despite咁好食 我好少嗌因為成日都覺得個蛋一切開就流到周圍都係好難搞呢度個蛋黃算係熟少少, 切開咗唔至於會倒瀉蛋黃現場嘅feel, 但都係好好食另外因為最近好愛食雞胸又唔係食邪惡嘢嘅mood就叫咗個新奇嘅risotto, 有梨嘅意大利飯真係無食過我食到一半都唔記得有水果入饌, 望住嗰舊cube狀嘅嘢以為係薯仔, 點知放入口甜甜哋lol個綠色嘅香草汁食唔出係咩, 唔係我想像中rosemary嗰種香草, 但都creamy幾好食的雞胸就略嫌淡啲, 落返多少少鹽會好食啲 佢個飯仲加咗少少松子 唔係講笑 畫龍點睛! 加咗少少口感 個味又可以有少少變化 r
另外因為最近好愛食雞胸又唔係食邪惡嘢嘅mood
就叫咗個新奇嘅risotto, 有梨嘅意大利飯真係無食過
雞胸就略嫌淡啲, 落返多少少鹽會好食啲
佢個飯仲加咗少少松子 唔係講笑 畫龍點睛! 加咗少少口感 個味又可以有少少變化 refresh下 好食好多
飲品叫咗sesame latte 同matcha latte
話晒唔係咁多cafe有sesame latte, 通常佢哋敢整我都會想叫XD