BKK

朋友🧒想我陪佢去 PMQ 行吓,我咁順得人就梗係冇所謂啦,不過要朋友🧒帶我食餐飯先,結果朋友🧒就帶咗我嚟呢間泰國🇹🇭餐廳🍴 食個 lunch 先然後再周圍行吓🤣「大蝦柚子沙律 🥗 Shrimp Pomelo Salad」:有3隻大蝦🍤,大蝦🍤肉質新鮮爽滑😋;柚子鮮甜多汁,仲撈咗大量炒得香口又脆脆哋嘅烘焙椰子同埋炸香蔥,所以食落清新得嚟香口又惹味🤣「泰式蒜蓉炒芥蘭苗 Stir-Fried Baby Kale with Garlic Thai Style」:芥蘭菜🥬新鮮,除咗有新鮮蒜頭🧄,亦都加咗啲炸香咗嘅蒜粒🤣「炸原條紅鯛魚配青芒果絲 Fried Red Snapper With Slice Green Mango 🥭」:紅鯛魚大大條成攞去炸炸到魚皮硬硬哋,魚肉就炸到水份收乾咗啲令到 umami 更加集中😋;配菜係《大量》青芒果絲🥭、蝦米🍤、花生🥜,真係《大量》嗰隻,青芒果絲🥭+蝦米🍤+花生🥜撈埋一齊仲好好食😊「椰青 Baby Coconut 🥥」:大大隻幾清甜😋
「椰青 Baby Coconut 🥥」:大大隻幾清甜😋