2018-08-05 221 瀏覽
上次黎食過覺得啲野好食環境又唔錯,所以今次再約朋友黎chill下。呢度有幾款好特別的signature cocktail, 我揀左杯Tap sonic,朋友就飲mocktail - music tower.幾鍾意bartender調cocktail調得唔太甜,杯tap sonic的gin味好出。仲要自家製的flower ice cude好靚,用黎影相打卡啱晒Music tower就係杯好fresh的drink,酸酸甜甜好開胃👍低溫慢煮鮮三文魚柳藜麥粟米木瓜沙律以前菜黎講份量都好多下。低溫慢煮過的三文魚好冧,食落有啲似吞拿魚的感覺。而藜麥沙律加上特製的醬汁,食落帶酸好開胃,加上粟米同木瓜清爽的口感,真係好refreshing.香煎鵝肝多士配無花果醬呢個鵝肝多士真係好好食從來唔知香濃的鵝肝同酸甜的無花果醬係咁夾的無花果醬可以幫助解鵝肝的肥膩感,令你覺得食多幾塊都無問題😋唯一美中不足係多士唔多脆,如果烘脆啲,有埋crispy的口感就perfect了!澳洲南青口燒南瓜車厘茄扭捲通粉伴烤黑松露醬海盧魚柳黑松露醬毫不吝嗇咁厚敷係盧魚上,撈暈後可以啖啖都食到黑松露味😍盧魚煮得嫩滑,不過就多骨左啲~佢

Tap sonic

Music tower

呢個鵝肝多士真係好好食
從來唔知香濃的鵝肝同酸甜的無花果醬係咁夾的

澳洲南青口燒南瓜車厘茄扭捲通粉伴烤黑松露醬海盧魚柳
黑松露醬毫不吝嗇咁厚敷係盧魚上,撈暈後可以啖啖都食到黑松露味😍盧魚煮得嫩滑,不過就多骨左啲~佢個忌廉魚湯整得好好食,尤其啲南瓜吸收左啲湯的精華,食落甜得黎又帶有魚湯的鮮味。

呢間餐廳係銅鑼灣黎唔算貴,環境好,食物又好食,一定會再回頭
2018-07-28
Tap sonic