招聘中
$19,000+
月薪
2025-01-19 410 瀏覽
安平燒肉最近我去了一間超正的燒肉店,叫做「安平燒肉」,真係食到我口水直流!呢裡的菜式多到令人眼花繚亂,特別係佢哋的M5燒肉系列。首先,安格斯牛小排,肉質鮮嫩,入口即溶,簡直係肉食者的夢想!而澳洲M5和牛肩胛肉,更加係一絕,肥瘦相間,味道濃郁,配上少許鹽,簡直無敵。接下來不得不提的係美國SRF極黑牛,真係肉味十足,令人一試成主顧!另外,鹽選牛舌亦非常推介,黑椒洋蔥牛舌更係配搭得宜,令我忍不住多叫幾盤。如果你愛威士忌,威士忌醬烤芝麻牛舌片、威士忌醬烤辣味雞肉片同埋九層塔雞軟骨,真係令人心醉,酒香味濃,肉質鮮美,讓我每口都想再來一口!再講講佢哋的配菜,涼拌小黃瓜清新爽口,黃金泡菜含有花生,口感獨特,令我食得唔停手。而懷念鹽酥雞,外脆內嫩,真係懷舊味!最後,甜品方面,安平仙草芋圓一試成主顧,口感滑溜,甜而不膩,完美結尾。總結來講,安平燒肉真係一個值得一試的地方,無論係肉質、醬料都係頂級,絕對值得你親自去品嚐!下次有機會一定要再去!
安平燒肉