2023-11-24 58 瀏覽
#搞串個pantry平時我哋都成日介紹適合幾個人👯一齊食嘅餐廳,今次我哋就講下一個人💃🏻嘅時候會去邊度食啦🥢。今次我哋去到位於 #沙田 市中心嘅一間台灣菜餐廳🇹🇼,呢度價錢抵食💰,而且每個套餐都包咗幾款嘢食🍱,就算一個人嚟食都好豐富、好滿足😍。🌶️麻辣鴨血臭豆腐拌麵配♨️紫菜貢丸湯及🍠地瓜酥($46)拌麵彈牙有咬口🍜,配埋麻辣豆腐一齊食,又麻、又辣、又香嘅感覺🌶️,真係好刺激💥。鴨血嘅軟滑口感好夾拌麵 🦆,忍唔住辣住咁一啖又一啖食。之後飲埋鮮味嘅紫菜貢丸湯🍲,貢丸口感唔錯,而紫菜嘅鮮味令湯更加濃郁😋。最後,地瓜酥🍠外脆內軟,地瓜嘅甜味同酥脆嘅質地🫦,一啖食到曬,口感豐富👅。🥭愛文芒果烏龍茶(+$8)芒果嘅香甜味道🍬,同烏龍茶嘅清香好夾🍵,特別係食完辣嘢之後,感覺好清爽🪭。
#搞串個pantry

🌶️麻辣鴨血臭豆腐拌麵配♨️紫菜貢丸湯及🍠地瓜酥($46)

🥭愛文芒果烏龍茶(+$8)
2023-11-22
下午茶