餐廳: 大家樂
資訊:

2022-08-01 142 瀏覽
"今 晚 要 鋸 扒!"上集講到,中午去咗太子始創中心 PBTea 鋸扒 (見另文),女友小熊又話晚餐要鋸扒,屈服於暗黑勢力,於是請佢去鋸扒.原本想話去旺角花園餐廳,腦筋一轉,提意不如去大家樂或者大快活啦!小熊有小熊鋸扒,我有我食中餐西餐燒味飯!"你請?""係係係...... 請請請....."暗黑勢力強橫,我又無原力,我請我請我請..... 佢點咗西冷,我點咗豬軟骨飯.優點:1, 西冷塊鐵板夠熱!淋上黑椒汁發出獨有咋咋聲,聽覺享受.2, 鐵板餐嘅配菜雖然唔係我喜歡嘅三色豆,但係配上洋蔥都係一個好選擇,好過配椰葉.3, 西湯有酥皮提供!正!4, 西冷肉質更鮮嫩鬆軟 Juicy, 比 PBTea 口感更好, 價錢比 PBTea 更平.5, 豬軟骨嘅茨汁份量不少.6, 老火湯肯定無落味精,因為味道偏淡,夠健康.7, 冷氣足夠.缺點:1, 餐牌就有一哥焗豬扒飯,去自助點餐就無顯示,局轉豬軟骨飯.2, 西湯有酥皮洋蔥湯,但落咗單就話無哂酥皮!扣最多分!3, 無酥皮已經嬲嬲豬,重要個洋蔥湯咸過海水,加冰粒都重係過咸,好彩老火湯淡茂茂,加者合併剛剛好.4, 食第一件豬扒骨,軟骨位唔夠軟,個心冷咗一
"今 晚 要 鋸 扒!"

小熊有小熊鋸扒,我有我食中餐西餐燒味飯!

"你請?"

"係係係...... 請請請....."

暗黑勢力強橫,我又無原力,我請我請我請.....

佢點咗西冷,我點咗豬軟骨飯.

優點:

1, 西冷塊鐵板夠熱!淋上黑椒汁發出獨有咋咋聲,聽覺享受.

3, 西湯有酥皮提供!正!

5, 豬軟骨嘅茨汁份量不少.

6, 老火湯肯定無落味精,因為味道偏淡,夠健康.

7, 冷氣足夠.

缺點:

2, 西湯有酥皮洋蔥湯,但落咗單就話無哂酥皮!扣最多分!

4, 食第一件豬扒骨,軟骨位唔夠軟,個心冷咗一半,豬軟骨精髓係D軟骨炆到夠冧可以食埋,如果煮得變硬同蒸排骨無分別啦!
好彩只係一舊有問題啫!而豬肉都炆得鬆軟,合格啦!

諗諗吓條氣唔順,我都無做錯點解要我俾錢?等黑帝訓著較偷番佢兩舊水補數!

晚餐豬軟骨飯
老火湯