2022-04-21
小編真係好中意食台灣野, 每次見到有新開既台式餐廳都唔會放過😏今次見到呢間用木做主題, 成個裝潢都好chill既台式餐廳已經比佢外表吸引, 再望下個餐牌~ 係我杯茶🤣都真係好多人食, 所以都要拎飛等位 等左半小時多d啦, 可能時間尚早, 係午市時間叫了紅燒牛肉麵 (不厭其煩都要講) 小編真係一定會叫牛肉麵黎食架😂😂佢係一個set咁用個餐盤上菜, 會有一碟小配菜(豆腐)牛肉好多件好大件, 而且好冧同埋入味, 蘿蔔都係好入味麵係幼身, 唯一係唔覺得係(紅燒) 因為佢似普遍牛肉麵 冇辣辣地好惹味既feel~再叫了另一個set 鹽酥雞 飯!!! 呢個係超級好食 !! 應該係即叫即炸d雞勁嫩滑 大大件, 啖啖雞肉 (唔會淨係食到炸粉) 推介!😌😌再叫了一份宜蘭三星蔥餅, 比出面食到既蔥餅細塊d~ 宜蘭三星蔥味唔算太出整體覺得可以encore, 因為價錢份量都合理呀😆😆紅燒牛肉麵$68鹽酥雞飯$62宜蘭三星蔥餅$36(有加一服務費)📍木玥巷 Wooderful📌屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖📌元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖
今次見到呢間用木做主題, 成個裝潢都好chill既台式餐廳
已經比佢外表吸引, 再望下個餐牌~ 係我杯茶🤣
佢係一個set咁用個餐盤上菜, 會有一碟小配菜(豆腐)
牛肉好多件好大件, 而且好冧同埋入味, 蘿蔔都係好入味
整體覺得可以encore, 因為價錢份量都合理呀😆😆
紅燒牛肉麵$68
鹽酥雞飯$62
宜蘭三星蔥餅$36
(有加一服務費)
📍木玥巷 Wooderful
📌屯門井財街7號力生大廈地下4-5號舖