2019-10-10 330 瀏覽
同朋友喺北角食完野,諗住行吓街點知見到內街入邊,有呢一間幾新淨嘅鋪頭,又想飲下野,所以就同兩個朋友一齊嚟試吓買呢間野啦!呢間飲品店主要買優質嘅茶,所以飲落去同出面嘅味道,更加濃郁同香。收銀嗰度仲有教究竟呢間鋪個名頭點樣讀添!我自己就嗌左呢一杯芝士碳培烏龍,佢上面嘅芝士份量好多,而且因為可能我嗌無糖,所以茶味飲落去,都比較香,而且亦都清淡。如果唔想飲得咁飽肚嘅朋友可以試吓呢一杯!而我朋友就嗌左啲一個娘娘招牌水果茶,入面嘅水果好多種類,包括有熱情果、橙、西瓜等等。飲落去唔會好酸,亦都唔會好甜,味道啱啱好。飲完呢個之後,都好解膩。最後我有一個食極都唔肥嘅朋友,就嗌咗呢個非常之邪惡嘅Oreo芝士奶茶!我朋友點左全糖,加埋啲芝士同Oreo真係好邪惡。奶茶係屬於甜甜地嗰種,而且個奶味都好重,所以配埋啲芝士成個味道好濃郁。

外賣自取