2013-05-06 1384 瀏覽
早2日媽咪生日。。問左佢好耐都未決定到食咩既情況下。。我決定同佢去食呢間我好鐘意既意大利餐。。因為正日係weekday早一晚打黎book都仲有位。。VERY NICE!!當我當日打去問生日飯有冇得準備蛋糕既時候。。佢地原來一早就為我諗埋。。話因為太遲book趕唔切。。但佢一早remark左。。如果我order dessert 佢地會幫我寫祝福字句。。咁我就即刻就order埋媽媽最鐘意既心太軟。。 佢地仲同我講。。話幫我留左今日靚既聖子同龍蝦。。話我地到時決定唔要都唔緊要。。真係sweet。。事關個個都好忙。。我地個個都遲到。。打電話去問。。佢地好Nice咁話唔緊要。。叫我地唔洗急。。我地最後都係照佢建議order左聖子同龍蝦。。牛油唔記得焗定煎聖子做appetizer。。同埋龍蝦risotto。。加多左個我成日話好味既芝士意粉(平日冇嫁。。相信係佢地見媽咪生日所以比我地order)。。appetizer好好味。。同時佢地送左3杯sparkling wine比我地祝媽咪生日快樂。。媽咪話芝士龍蝦risotto咸左啲。。但我同男朋友都覺得okay。。好好味。。跟住就係芝士意粉。。佢地好sw

跟住就係芝士意粉。。佢地好sweet咁幫我地分左3份上。。依然係咁好味。。去到甜品既環節。。我order左strawberry奶凍好好味。。好香好滑。。同時pre order左既心太軟都黎左。。with the words 媽媽生日快樂。。
嘻嘻。。其實佢地仲送左3個類似lime sorbet既甜品比我地。。好酸。。但好fresh好正!!
2013-05-02
慶祝紀念