2008-05-30 32 瀏覽
尋晚係上海廚房食野,真係好唔掂,食到一肚氣!見到餐牌上有愛至愛既煨麵,已經諗住叫,細個曾經係街坊上海小館食過嫩雞煨麵,美味無窮,見呢度有,就想回味一下。我先問店員, 嫩雞煨麵既雞有無雞皮,因為我係唔食雞皮既,佢好肯定咁答我無,於是我點左,再加杯飲品。一等就係十五分鐘,已經夠耐,點知黎到係令人失望之極!個碗好大,但係成碗麵個湯面一浸油,油到混濁不清,見唔到底既麵,我一向食開既煨麵係好清,絕對唔會係咁;都算,麵係最差果一環,我想問,究竟呢間野知唔知乜野係煨麵????? 煨麵唔係咁架,佢呢d只係拉麵!!!仲要係一餅餅好似即食麵果種拉麵,係超市$2.x一包果隻呀!食食下仲要食到個麵黏住晒未散,成個餅咁喎!呢隻麵同我想食既煨麵差天共地呀,好唔健康囉!仲有,多味精多到佢呢,完全唔係煨麵囉!!!雞又係死,平日嫩雞煨麵既雞似雞絲,佢就雞球同雞件咁,仲要有雞皮!我已經問清楚,佢話無皮我先要,佢有我就唔會要,點可以咁貨不對版呢?總之,呢個又鹹又味濃既味精雞球拉麵一D都唔好食啦!我唔會再幫襯喇!謝謝!
尋晚係上海廚房食野,真係好唔掂,食到一肚氣!