2006-09-01 27 瀏覽
小弟幾鍾意食海南雞飯,特別係去埋骨既更鍾意,所以間唔中都會去好時沙爹(其實都一排無去...)食,近排見某位網友食評講呢度,見倒原來呢度又有去骨海南雞飯而且價錢都比好時平好多,咁就黎試下。果然一分錢一分貨,去骨雞去得唔乾淨,份量亦比較小,不過講味道都幾好的,但d雞油飯就麻麻,一舊舊咁,佢個醬就得一種不過好濃味幾o岩我胃口,碗湯反而可以算係成個餐最好的。另外呢度雖然係泰式菜館,但環境好似茶餐廳咁,個地下都唔多乾淨.... 嚴格黎講我覺呢餐緊緊合格啦。但係!我食食下見倒有個帶紅色cap帽既人行入黎,係咁依望o左一眼覺得幾面善,再聽倒佢點菜時把聲,跟住再望清楚,咦?呢個咪....孻姑姐!?唔係我孻姑姐而係高朋滿坐入面果個孻姑姐,即係苑瓊丹,又真係估唔倒,不過咁都唔算驚喜,驚喜既係佢一個人叫o左好多野食,我諗兩個我都未必食得晒既份量,而且似乎佢好鍾意飲呢度d雞湯~ 呵