今次呢篇食評又係迫不及待要推介俾大家!! 話說👧🏻作為一個喺屯門讀咗四年書嘅大學生 從來都冇食過呢一間野😂 聽就聽得多啦!今次終於第一次去試食😍 係久仰大名嘅炸雞髀名店啊!🤤 我話你哋知 我係食呢一個雞髀之前 係抱住超大期望咁樣去😆 果然冇令我失望!《招牌炸雞髀🍗》 呢一間舖頭開晏晝12點 我係佢一開舖嘅時候就已經衝左過去等🤩🤣(我真係好想食!) 望落去呢一間舖頭仔平平無奇咁 完全唔覺得呢一度嘅雞髀會特別好食🤓 隻雞髀等大概10至15分鐘就有啦 因為係即叫即炸嘅 所以係超級辣手😂😂 雖然知道佢裏面一定超級熱 但係都忍唔住要一啖咬落去! 佢嘅外表炸到超級金黃香脆😍外表有別於一般嘅生炸雞髀 好似出面仲會有一層炸衣咁 賣相已經係100分!☺️☺️☺️☺️ 咬落去嘅嗰一下 嘩咗一聲!😮😮 咁多汁既!好juicy 😍😍😍😍 塊皮到卜卜脆 食落去唔會有油味之餘 仲唔會覺得好肥膩!🤣 咬落去之後啲雞油同埋肉汁一次過咁噴晒出嚟😆😆😆😆 好味到我完全不顧儀態咁喺條街度狼吞虎嚥咁🥰🥰🥰 呢隻炸雞髀 該有既 做到99分 唔該有既 少少都唔會有!😋😋😋😋 雖然我唔會話佢肉味好濃郁 但係淨係嗰個雞油嘅香味 已經贏過咗好
今次呢篇食評又係迫不及待要推介俾大家!!

《招牌炸雞髀🍗》
雖然知道佢裏面一定超級熱 但係都忍唔住要一啖咬落去!
塊皮到卜卜脆 食落去唔會有油味之餘 仲唔會覺得好肥膩!🤣
咬落去之後啲雞油同埋肉汁一次過咁噴晒出嚟😆😆😆😆
好味到我完全不顧儀態咁喺條街度狼吞虎嚥咁🥰🥰🥰
 呢隻炸雞髀 該有既 做到99分 唔該有既 少少都唔會有!
😋😋😋😋 雖然我唔會話佢肉味好濃郁
但係淨係嗰個雞油嘅香味 已經贏過咗好多其他舖頭😆😆😆
 我諗再講落去都冇意思 大家一定一定要去試吓!!❤️ 就知有幾好食😚😚😋😋 .

《炸燒賣》
呢一間舖頭主打炸雞髀 呢一個小食只係配角 但係既然一場嚟到咪試吓囉😆
 Um 我平時都幾鍾意食炸燒賣 所以呢一個就做唔到100分 只係一個幾普通嘅炸燒賣😛😛
不過魚肉都叫做彈牙 而且唔會食到腥味同埋有骨 都係做得幾好既!
不過始終呢一間舖頭主打炸雞髀 大家嚟到都係食返主角啦😝 真係唔夠飽嘅話先叫黎食下都得嘅😗 . ✨

提一提大家 如果大家係要搭輕鐵嚟嘅話
可以喺何福堂站落車 落車之後就向着有舖頭嘅個一邊方向行
行到咁上下你哋就會見到麵包舖 麵包舖對面就係一間七仔 間野就係喺七仔後面㗎啦!
落車行3分鐘左右就會到(佢係喺個垃圾房側邊嘅 我自己都覺得算係易搵)🤣🤣✨
2021-06-03
10 分鐘 (外賣自取)