2017-09-14
朋友整親手,想喺佢屋企附近搵間舒服、唔逼既cafe食下飯傾下計。Openrice research下,見到Lucky's comments唔錯,野食又健康,就試下啦!星期六下午一點左右黎到大把位,兩點幾走嗰時已經有大概十個人等緊,唔想等要早少少到。裝潢以木為主角,有三兩個角落放寄賣既文青野;每張餐枱都唔同樣,天花更有幾盤植物釣下,感覺隨意、relaxing。店員有禮貌,如有需要亦會親自到客人坐既位介紹食物、咖啡,為我慢活星期六開個好頭😄我地兩個都唔餓,只order左一份輕主食、一個甜品,朋友要一杯hand drip coffee。意大利青瓜偽意粉沙律 $82 - 配自家製香草腰果醬、烤大磨菇、烤三色甜椒、茴香、車厘茄 。Zucchini noodles近年喺飲食界中大熱,用sprializer刨zucchini出黎,比起傳統意粉較高纖而低澱粉質。話同意粉一樣係呃你既,不過口感爽爽地,食完又唔會太頂胃,岩晒我依啲成日要keep fit既人。烤蔬菜全部都好香,尤其是portobello,成口都係濃濃菇味!餐廳嘗試以香草腰果醬代替芝士,係蛋奶素食常見做法,冇咁濃未但同時亦light啲。我食左
我地兩個都唔餓,只order左一份輕主食、一個 甜品,朋友要一杯hand drip coffee。
Feel到老闆、店員用心經營,以誠意同高質材料烹調,如果唔嫌位置偏遠,推介各位一試。